Среща с делегация на Политическата комисия на Асамблеята на ЗЕС Печат
Автор Експерт   
Понеделник, 07 Юли 2008 11:34
Българското дипломатическо дружество бе домакин на среща с делегация на Политическата комисия на Асамблеята на ЗЕС

 Делегация на Политическата комисия на Асамблеята на Западноевропейския съюз, водена от председателя на комисията Педро Аграмунт, която бе на тридневно посещение в България през м. юни 2008 г.,  поиска среща с Българско дипломатическо дружество. Същата се състоя на 18 юни в офиса на дружеството.   На нея присъства  ръководителят на Постоянната делегация на Народното събрание в Асамблеята на Западноевропейския съюз Атанас Мерджанов. Ръководството на БДД бе представено от председателя му посланик Димитър Костов и други  членове на УС на БДД.  
Гостите проявиха интерес към ролята на неправителствените организаци в страната като коректив на политиката на управляващите и поставиха въпроси относно свободата на пресата в България и възможностите за изяви на експерти от такива организации. Те се интересуваха и от оценки на ситуацията и прогнози на българските експерти по актуални събития в Югоизточна Европа, бъдещето на Косово и участието на България в международни миссии.
Председателят на БДД посланик Димитър Костов запозна гостите и с дейността на дружеството през неговата 10 годишна история. 

Image
Image