Кои сме ние Печат
Автор Експерт   
Вторник, 01 Април 2008 13:00

Експерт–БДД” е първото електронно издание за анализи в областта на международната политика, сигурност и дипломация, създадено в началото на 2001 година.
Целта на създаването му беше да се запълни част от огромната ниша за анализи и експертни оценки, да се предложи задълбочено обяснение на събитията и процесите в национален, регионален и глобален план със съответните научно обосновани прогнози и коректив на често популистките политически изяви, дебати в Парламента, предложения на правителствата и др.
Целевите групи, към които бе насочено изданието са: политиците, народните представители, служители от държавната администрация, журналистите, преподаватели в университети, научни работници, студенти, българите зад граница, акредитираните в България чужди дипломати.
Авторите са както членове на Българското дипломатическо дружество, над 200 кариерни дипломати, таки и юристи, политолози, икономисти, военни специалисти. С течение на времето изданието се утвърди като сериозен аналитичен орган, предлагащ независима експертиза.
От самото начало бяха заложени 9 тематични области, в които се извършваше систематична и дългосрочна изследователска дейност: Югоизточна Европа, Европейски съюз, НАТО, САЩ и Русия, Близък Изток, Инфраструктурни проекти, Дипломация, Геополитика, Българска диаспора.
Изданието разполага с огромен архив от анализи. Съхранени са и докладите на чужди посланици, на чужди и наши държавници и политици, представени на конференции, организирани от БДД и публикувани в „Експерт–БДД”.
В началото на 2012 година се навършиха 11 години от създаването на изданието.

X X X

Автори в „Експерт са и широк кръг специалисти, извън членския състав на БДД. В този смисъл редакцията и Дружеството преследват целта да обединят експертния потенциал в България в посочените тематични области и да дадат възможност за изява и на много млади автори. Критериите са: експертност, аналитичност, значимост, нови идеи и предложения, отсъствие на каквото и да е политизиране и тяснопартийни пристрастия.
Предложенията си можете да изпращате до главния редактор Симеон Николов на адрес Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.