Делегитимация на „демократичната територия“ БГ? Печат
Автор Експерт   
Четвъртък, 21 Декември 2023 18:16

Делегитимация на „демократичната територия“ БГ?

Огнян Гърков

Тъжно, а вече даже и нелегитимно е родното политическо ежедневие! Аджамиите от сглобката на П-воТО, избрани с гласовете на ЕДВА 27% от правоимащите избиратели, посегнаха на Светая Светих - Конституцията!

Дилетантите парапетни курсисти на дистанционно обучение към Харвард, келипирджиите ибрик-герберасти-Андрешковци и потуро-шалварестият башибозук от псевдолиберали-кьорсофраджии, дирижирани напоследък публично от неугледен персонаж с „обаянието” на нехигиенизирана задна мека телесна част, въпреки вопиющата „си и им” неграмотност, се самопроизведоха за политически елит. Можех ли да допуснa до преди 10-20 години, че подобни безличия посредствености и вероятно чужди вербовки ще пробият до политическата сцена? «От правилната страна», според Кирил Петков. Ако преадресираме самоокритичната крилата фраза на екс-вицепремиера Н.Неев (от 1993 г.): "Егаси държавата, щом има украинският комисар Т.Т-енко или Y вместо министри на отбраната и на вътрешните работи". И «тазˇ„ навалица посегна на малкото консесуални постижения на безкрайния преход! Елементарните нередовници и продажници ни тласнаха към икономически загуби. Михлюзите не помислиха, че новите санкции на ЕС към руската империя носят дълга икономическа рецесия на България и на Стария континент. И заеха едностранна папагалско-отвъдокеанска ориентация, влошиха отношенията с географски, етнически и културно близката, но ядрено-ракетна сила Русия. Без да са провеждали всенароден референдум за членството в НАТО и ЕС, както и предшествениците им не посмяха, сегашните лакоми изпълнители на чужда воля и интереси ни превръщат неотклонно във военен плацдарм и източник за пушечно месо.

Соросоидните, анадоло-мъжеложки аматьори и под. ЛГБТИQ-ибрикчии легитимираха също висши политически права на избираемост на е/и/мигранти и гастарбайтери, допускайки недомислиците на нещастна Украйна, в чието правителство има длъжност на вицепремиер от политическа партия „Украинска стратегия на Гройсман”(бивш председател на Върховната рада). Там гъмжат вече и по традиция други неукраински имена като тези на министрите Сергей Шкарлет, Роман Абрамовски, Вадим Гутцайт. Наследили президент и премиери, дори с двойни и 3 гражданства. Нима доскорошният министър на вътрешните работи азербайджанецът Арсен Аваков (2014-21 г.) се справи с ресора си? Или бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили като губернатор на Одеска област? „Mikheil”, който едва през 2020 г. бе лишен от украинско гражданство.

Изглежда, че президентът Радев, който се бе подвел, взе на сериозно отвъдокеанската препоръка и внедри в политически оборот кирчо-кокорковските нехранимайко-прахосници, се осъзна отдавна за двойните гражданства на високопоставени политици.

Техните съюзници-остриета също не са с безупречно $-€-ов произход. Майката на инициатора на акция „Сараите в „Росенец”, е родена в Москва. Преселва се в България с чин полк. д-р Мария Бойкикева през 1945 г. Министърът на правосъдието доц.Славов е роден в Коми, Сергей Станишев е бил съветски гражданин. Сапункоакадемикът едва ли!? Но родената в с. Жостово, впоследствие Хаджидимово (сега се пише, че ... в Гоце Делчев) владеещата, стотина брюк-СЕЛСКИ клишета дали дискретно няма поне още едно друго, напр. френско или белгийско гражданство? А за предшестващо изброените ? Ай-ай-ай, недай Боже АТЛАНТИЧЕСКИ!

Иначе лумпенажът на тези партии рути мемориали като ПСА „най-тактично”, точно по време на руските военни действия в Украйна. На ракетно отстояние 3-4 мин. от Варна. Докато Сглобката (= дюкяна на потури с разноцветни копчета) приема в НС бюджета с приоритети Украйна и миграцията с безотговорно висок дефицит и ...заеми.

Друг поддръжник на двойните гражданства за високи политици е номенклатурата на „етно-балансьора”ДПС, гарнирана с Кириак-Стефчовци, член на европейската партия „Алианс на либералите и демократите за Европа“. Техен представител като докладчик за Повардарието в ЕП успя да „кастрира” българската позиция. Но делиорманско-родопският „елит” либералничи пред АЛДЕ и в Европа, а електоратът си държи в подчинение в духа на 12-13 век. Според полк.Н.Марков, в Родопите „се случвала Саудитска Арабия”. В османски средновековен манталитет, под команда на ходжите. Кадънките в шалвари, шамии, фереджета, нееманципирани по възможност и зависими от мъжете си. Поне пък в училищата в смесените райони не се продавали наркотици, но учениците отчасти не владеят български език и според полковника звена на военизираната терористична етническа организация провеждат политика, насочена към ликвидация на българския етнос.„Политическите мишоци се крият зад интелектуалното джудже” (бел. О.Г. – = българин).

Дано поне в Конституционния съд са останали компетентни и зависими само от националното законодателство и съвестта си отговорни магистрати!

Всъщност може ли васална държава или колония да има външна политика?

Професор Александър Янков  бе един от основните автори на най-важния документ, регулиращ отношенията в Световния океан: Конвенцията на ООН за морско право от 1982 г. Огромен принос на покойния професор и на българската дипломация! Проф. Янков, посланик, председателства Третата конференция на ООН по морско право и бе председател на Третия комитет на всички сесии през 1973-82 година. Преди месец-два Конгресът на САЩ измъдри някакъв свой закон, според който Черно море било зона на изключителни интереси на Щатите, т.е. нещо като техни териториални води. Много от дейностите в Черно море, в т.ч. и проливите, се регулират от международните споразумения и Конвенцията. Според повтореното пред ПИК интервю на посланик Е. Митрофанова (излъчването на интервюто пред П.Волгин в БНР бе спряно след упрек на Пеевски) въпросният щатски закон „е потвърждение на стремежите на САЩ към хегемония и пълно незачитане на международното право, а именно ...(= въпросната Конвенция О.Г.), където към полузатворените морета, към които се отнася и Черно море, приоритетна роля имат приморските държави”.

Може би някой от вас е доловил официална реакция на МВнР по повод потъпкването на уникалния български принос в сферата на международното право и многостранна дипломация? Или по т.нар. закон Магнитски? Или осъждане на геноцида в Газа? Аз не!

Вместо да разшифроваме безмислени „жирафски клишета” като: "Ние решихме да планираме визията за напредъка на усъвършенстваната политика, синхронно с успоредните диагонали на векторното атлантическо партньорство, през призмата на дигитализацията на унификацията, която е приоритетна стратегия на кохезионното развитие и динамика на процесите в българското общество, което вярвам осъзнава колко много неща прави некоалиционната сглобка".

Н.Младенов превърна лакейски съзнателно Българската дипломатическа служба (БДС) в техническо консулско звено за обслужване на емигранти. Още преди 3 години, отчитайки ибрикчийството на родната външна политика, предложих дву-три кратно полу-на шега ’революционно рационализиране” на финансовите, материални, социални и кадрови ресурси в БДС чрез постепенна замяна на чиновници с роботи. Вж. напр.:Ще заменят ли роботи /частично поне/ българската дипломация? (полуфейлетон като тема за размисъл)” в блога ми, в expert-bdd, Поглед.инфо, факти. бг о/о 14-15.06.2020 г.

Или изкуственият интелект би заменил папагалска, васална политика в изпълнение на колониална?

 

21 декември 2023 г./ФБ                                        Огнян Гърков