За международното горгорбашийство от пражко-братиславска инфо-ниша Печат
Автор Експерт   
Петък, 16 Август 2019 12:42

За международното горгорбашийство от пражко-братиславска инфо-ниша

Др Огнян Гърков

Военният анализатор инж.Мартин Колер (подполковник о.р.,  „техничар по ВПК”, бивш чехословашки дипломат, търговски съветник в Кувейт и Ирак) в интервю за словашкото месечно издание „Зем § век” предизвика силен интерес с извода, че: „Щатите спокойно жертват Европа във война против Русия”. Интервюто се докосва до горещи точки в отношенията САЩ-ЕС-Русия, разпростира се отчасти върху имиграцията в ЕС и загатва красноречиво за геофактора Китай сред големите играчи на световната сцена.

По сюжета „САЩ-...Европа-Русия” Колер напомня за извечния стремеж за раздробяване на Русия (защо не и Украйна между няколко държави? – подхвърля М.К.) заради суровините, жизненото пространство, човешкия потенциал, част от който предполагаемо би бил изтласкан в Азия. Афинитет за частична анексия може би би имал и Китай, чието влияние в Русия расте, особено в „китаизирания” Сибир. Като някога, когато Съветският съюз завзел източната част на Полша. Както винаги се касае до власт, собственост, пари. Путин защитава руските интереси. Преустановява разпарцелирането, икономическата ликвидация и пълното обедняване. И затова се ползва с подкрепа, както Тръмп, който се грижи за интересите на САЩ, а китайският президент – за Китай. Трима еднозначни президенти и личности. На този фон се набива в очи констатацията, че в Европейския съюз липсват аналогични личности-защитници на европейските интереси. Тук Колер е доста краен с оценки за членовете на Европейския съвет: „само нули и смешници”.

Но въпреки отпечатъка на времето неотдавнашният избор на висшите постове в ЕС ни връща към исторически аналогии от ХХ век. Компромисът при избора на нов председател на ЕК напомня за вътрешно-номенклатурните избори на лидери на НРБ и СССР, въпреки коренно различните обществени отношения и ценности тогава и сега в Европа. Тогава, пред далеч по-изявени съперници като Троцки и пр., болшевишкото политбюро „избира” Сталин. Като компромисна и неутвърдена във власт фигура, която по-късно може да бъде отстранена от върха. Както след време избират Хрущов при могъщите съперници Берия и Маленков; Брежнев - при ... Шелепин, Подгорний, Косигин; Живков -v/s Червенков, Чанков. Иначе името Ursula von der Layen със същото звучене на немски език, но с друго изписване може да се преведе буквално като  „Урзула от Аматьория”. Но извън амбициите и евентуалните й лидерски способности тя поне е родила и отглежда 7 европейчета в условията на демографска криза в Европа, за разлика от мнозина сегашни върхови политичк/ц/и в Евросъюза. Има маниери и владее дипломатическия протокол за разлика от перманентни нашенски службогонки за високи постове в Брюксел и Вашингтон, с plebs-обноски и произход на агротруженички. Максимум от второ поколение! Обвити в политкоректна диария от стотина фрази, но вече с придобити западноевропейски фамилни имена, частично. Von der Layen поне има относителна ерудиция, за разлика от управляващия пост-байганьовски политфолклор. Клоуните на властта, след като се престараха в угодничество и с години напред профинансираха ВПК на САЩ за изтребител-засега фантом, създават впечатления, че са готови да сторнират родното животновъдство, в полза на вносно презамразено генно-модофицирано месо.

Инж. Колер допуска, че война против Русия ще изнесат европейците - преди всичко украинците, следвали индоктринираните поляци, балтийците от Литва, Латвия, Естония. Идва ред на словаци чехи, унгарци, словенци. Прескачаме сърбите, но румънците и българи – по-скоро да! Тоест, би се задействала конфигурацията Триморие – от Балтика

през Черноморието до Адриатика, проектирана като геостратегически и енергиен кордон срещу Русия. В същото време гордите щатски момчурляци може би ще наблюдават или ще подкрепят с бомбардировки, с изстрелване на ракети или евентуално биха нападнали КНР?

И друг път М.Колер е отговарял, че ако бъдат провокирани, руснаците не биха могли да победят НАТО с конвенционални оръжия и биха прибегнали до ядрено оръжие.

Според него руските междуконтинентални ракети и да не достигнат САЩ биха поразили Берлин, както Путин бил казал на Меркел. Но:

1.Част от тези ракети ще прихване ПРО на Щатите.

2. На глобалистите, които управляват Вашинтон, било безразлично колко души ще загинат. Те имали план след победа да преселят елита в Сибир, примерно ½ млн. души. Там нямало да падат ракети. САЩ ще се пречистел, както цветущата днес Хирошима.

Но ядрена война НИЕ в Европа следва да избегнем на всяка цена! Анализаторът изтъква, че в противен случай ще спре електричеството и мобилите; колите няма да потеглят, защото са с електрическо запалване. Освен ако не са стари „Шкоди” до модел „Фаворит”. Дори слаб ядрен взрив ще изключи електрониката на 30 км. Някои взривни вещества ще излезат от строя, други ще бъдат заразени. Мнозинството от артилерийските гранати също. Помпите няма да функционират и водата ще се замърси. Както и всичко в природата, в т.ч. храните. Всеки ще се грижи само за себе си. Абсолютен апокалипсис!

Мартин Колер счита, че Вашингтон приема Европа (като ЕС) за своя колония и пазар за щатска продукция, но след евентуална ядрена война „остава” само половиният милион „съхранени хора” в Сибир или в Австралия, а останалите биха били мъртъв баласт от миналото. Той не отговаря на въпроса дали са истинни твърденията на Москва за готовност за асиметрична война, напр. чрез задействане на супервулкана в Йелоустоун или за хиперсонични оръжия, недостижими за ПРО. Загатва, обаче, че в цяла Европа, САЩ, РФ и Китай работят по нанотехнологиите. Което би могло да донесе „в резултат” създаване на изкуствени вируси, мор и под. Интервюираният дава пример с по-малка държава, чиято Академия на науките „давала милиони за създаване на лекарство за ликвидиране на ненавистта”. Основната цел била европейците да посрещат радушно всички мигранти. „Въпреки, че поръчителите, индоктринирани от собственото си безумие, вероятно бъркали ненавистта с опасенията и страха”. В Китай и в Щатите също работели над „системи (нанотехнологични), ликвидиращи по расов признак”. Т.е., преди всичко против коренната раса на развита Европа – белокожите. Най-трудната за овладяване, която би следва „да се кръстоса” с групи и раси с по-ниски коефициенти на интелигентност. За да се превърне в лесно управляеми роби. Мюсюлманите били по-лесно овладяеми, достатъчен бил ислямът, без нанотехнологиите. Г-н Колер не изключи слуха в бедна евразийска държава да се разработва биологично оръжие, което да бъде насочвано селективно срещу един етнос.

Четвърта технологическа революция би създало неимоверна безработица и не била нужна. Робът, селектиран чрез смесване на етноси и раси, би бил по-евтин от робота, който трябва и да се програмира. Имало и излишни хора, обречени на жизнен минимум. Опитът за въвеждане на данък върху роботи/те дори във Финландия бил неуспешен.

За Китай и неговата позиция интервюираният напомня, че като изключим последните 100-150 години, поднебесната империя рядко не е била властващ хегемон в своята история. Когато след опиумните войни Китай капитулирал и немски генерал се възмущавал защо Китай си позволява да поставя условия, китайски министър, възрастен мандарин се усмихнал с думите: «Нека се върнем към този разговор след 100 години». Днес в Берлин се опасяват, че Китай ги изпреварва по технологии. КНР вече владее половин Африка, вкл. суровинни източници, които конкурентите нямат. Сред огромния човешки потенциал на Китай има милиони бедни, които искат да забогатеят, т.е. налице са гигантски възможности за социална мобилност. Както по времената на Ленин, Сталин, Хитлер, Мао, Дън Сяопин, дали шанс за подобряване живота на милиони в Русия, Германия, Китай. Стимулирани, поне с обещания, но са влизали в бой. А днес едва ли някой би рискувал живота си за Меркел или Макрон заради „масали”като човешките права (...на практика „на по-богатите и по-агресивно въоръжените” – О.Г.). Защото, според инж. Колер, е отпаднал шансът за социална мобилност и подобряване на стандарта. От което губи Евросъюзът.

Интервюираният констатира системно повишен интерес на САЩ към военно присъствие в бившите социалистически държави, в т.ч. в Централна Европа, извън рамките на ангажиментите им в НАТО. Вашингтон залага на Полша, в която не питаят привързаност към Русия и Германия. Така САЩ цели да балансира политическата и икономическа тежест на Германия, като същевременно си гради санитарния кордон срещу Русия, под свое ръководство. Но не на Брюксел, който загуби на майдана в Киев със своя  фаворит боксьора Кличко, докато САЩ прокараха Порошенко и Яценюк. М.Колер счита, че след като получат няколко военни бази САЩ ще се оттеглят от Украйна. Защо да инвестират в нея след като тя може да се раздели, като в царско време в Русия?

Инж.Колер не вярва в създаването на съвместна европейска армия, защото:

1. От какви контингенти ще се състои тя? Френската армия била небоеспособна, без бойни машина за пехотата, разложена, на 30% съставена от мюсюлмани. Едва ли може да въведе ред  даже в Мали.

2. Испанските войници се бояли да стрелят по мигранти !?

3. Подобна е и немската армия, овладяна от мултикултурализъм, сексуални отклонения и феминизъм. И да не забравяме, че до преди месец бе ръководена от жена, намерила време да роди 7 деца (вж. по-горе за Урзула фон дер Лайен). Изглежда, че все още немците имат частично кадърни офицери, но армията приличала на френската. Та немците или нямали техника, а ако имат – нямат войници. Ако наберат мигранти армията няма да е надеждна.

4. Германия иска да коригира последствията от Втората световна война. Търси допуск до ядрените сили на Франция, ще опита да си върне по мирен начин Елзас-Лотарингия и с френска помощ да стане член на Съвета за сигурност на ООН.

5. Ефикасни армии без идея, базирана на нация или държава, не съществували. Като тези на Германия и Япония през ВСВ. Според изследване в Израел от 60-те години на м.в. най-добрите военни части били на СС, вермахта, японската армия и червената армия. Най-посредствена била щатската армия, „без идея”, без нация на САЩ, а по конституция само с „народ” (= тълпа, вж. М.К.). Според него Австрия винаги ще остане немска земя, а Германия и Австрия искали, тактически, по свои политически съображения да раздробят Чехия в „т.нар. еврорегиони” между тях двете.

Тръмп не бил политически коректен към Европа. САЩ и ЕС имали 2 измерения на контактите: военно, като съюзници срещу Русия и икономическо, като съперници. Тръмп прокарвал интересите на Щатите, а европейските политици не били достатъчно активни. Глупаво било да подценяваме САЩ, все още военна и технологическа суперсила №1. С най-мощен клон на икономиката ВПК. Щатската икономика се прехранвала от износ на лицензи, разни права и оръжие. Европейската живеела от монтаж на коли и износ на храни. Ако Вашингтон реши, САЩ ще се справят сами с производството на коли и хранителни продукти, но Европа е зависима от лицензите за компютри, музика, филми, всевъзможни патенти. Китай пък се прехранвал от износ на промишлени стоки, но внася суровини и хранителни стоки. Ако Тръмп успее да разгърне промишлеността на САЩ и намали с 50% вноса от там, китайците ще се сблъскат с огромен проблем.

Г-н Колер предупреждава, че ни очаква най-дълбоката икономическа криза от 100 години насам. Продажбата на коли в ЕС и САЩ намаляли с 20%. По време на кризата 2008-2013 г. в Чехия само през 2009 г. е имало повече безработни, отколкото през 30-те години на ХХ век. В СМРАД (= средствата за масова реклама, агитация и дезинформация) изобилства дебилна информация, но не и че на 29 март т.г. било договорено доларът да не бъде повече световна резервна валута. За криптовалутата – той счита и еврото за крипто- или идеологическа валута. Ненормална, защото не можело да се девалвира. А и днес сме имали електронни валути, които не съществуват на хартия, т.е. неотпечатани върху банкноти. Въвеждането на златен стандарт би било в полза на Русия и Китай, защото не било ясно дали във Форт Нокс САЩ имат и колко златен резерв.

Най-големият риск при масова миграция Мартин Колер вижда в несъвместимостта на цивилизациите и расите на „кандидат-европейците”. Не е преодоляно недоверие от миналото дори между чехи и немци, словаци и унгарци, руснаци и поляци, немци и поляци, баските в Испания, между французи от някои департаменти, в рамките на ОК (Обединеното кралство). Въпреки съвместните християнски корени, близката и обща история относително близкото равнище на образование, стил, фолклор. А камо ли с коренно различни хора! Дори и да не са лоши и агресивни като в Германия, Франция, ОК, Швеция наскоро, но са с други културни навици и образованост. Изключенията са рядкост.В Швеция 83% от имигрантите им не живеели от заплати, а от социални помощи и от престъпна дейност. В Германия ситуацията не била по-розова. Дори и в най-успешната мигрантска общност, турската.

Интервюираният не знаел добре функционираща мултикултурна държава. Макар и с белокожо население Югославия и СССР се разпаднаха. Но руснаците наричаха себе си великоруси, украинците малоруси, а има и беларуси. Ако Израел би приел кандидат-европейските мигранти би се разпаднал. Но в обетованата земя разсъждават. Щатите също се разпадали, въпреки че никой не си признавал расизма. Предимството им било, че имат малко мюсюлмани. Южноамериканците, мексиканци и подобни „се ядвали”, стига да не са обвързани с наркомафията. Но не можело да бъдат сравнявани като заплаха с мюсюлмански  и афро-бегълците. Китайците в САЩ били повечко, но са цивилизовани, работят, учат се.

В Чехия също няма проблем с виетнамците. Проблемът бил с африканците. Все по-често в Прага и в Бърно се срещали бегълци от черния континент. Предполага се, че те са на немски субсидии, но ги ползват и вероятно живеят в Чехия, където е по-евтино. Разпокъсването на Чехия чрез еврорегиони със съседните немскоговорящи страни „ще узакони по пан-европейски” тази практика, вероятно и за Словакия. По информация на Колер наскоро правителството на Андрей  Бабиш тайно имплементирало в чешкото законодателство право на мигранти за участие в избори в ЧР. Освен това чешкият премиер обещал на Меркел, че ще приеме още 200 000 украинци. Те са цивилизовани, но ще създадат натиск върху снижаване на заплатите и като в ОК ще се настанят в по-евтините жилища. Освен последиците за социалната политика, образование, в бъдеще – за пенсиите.

Интервюираният евроскептик оценява Евросъюза като пангерманска глупост, способна да ни въвлече в трета световна война. Без подценяване на двустранните връзки с двете ядрени свръхдържави. Той пледира за забрана на идеологията на мултикултурализма в европространството, за екстрадиране на всички нелегални бегълци след въдворяване в лагери, цитирайки приблизително чешкия президент Земан, а за легално допуснатите – да изпълняват редица систематизирани изисквания и стриктно европейското и местно държавно законодателство.

И в заключение: Все пак, не е ли по-добре да си живеем в мир, с поемане на по-реални отговорности към обществото, с по-малко развлекателна електроника и химическо прехранване, със семейно планиране и всеки на континента си?

 

16 август 2019 г.                                                     д-р Огнян Гърков,

с л.д.р. посланик, член на БДД

ognianarkov.blog.bg