Наръчник за депутати преди гласуването на Истанбулската конвенция - избрани мисли и коментари Печат
Автор Експерт   
Неделя, 14 Януари 2018 17:39

Наръчник за депутати преди гласуването на Истанбулската конвенция  - избрани мисли и коментари

За ролята на лъва, заека и научния ръководител

Понятието джендър (родов пол) беше въведено, за да постигне точно това – чрез политическата борба да „разколебае”, „дестабилизира”, „деконструира” половата полярност. Това трябваше да се превърне в мейнстрийм, в неопровержим Zeitgeist (дух на времето).

Лидерките на често еднополово ориентираните радикални феминистки заявиха, че ще извоюват още повече „равноправие” за жените. В действителност обаче те воюваха срещу брака, срещу семейството, срещу детето, срещу жената като майка, за пълната дерегулация на сексуалността. Те воюваха срещу всичко, което е отказано на лесбийките. ...... Пари текат в милионни потоци от кранчетата на ООН и ЕС към ЛГБТИ организациите, които ускоряват джендър мейнстрийма. (ЛГБТИ е възприетото международно съкращение за лесбийки, гей, би-, транс- и интерсексуални.)

Днес посегателството се насочва към най-интимната морална структура на човека, която го прави пригоден за свободата. Секирата удря в корена.

Отмяната на моралните ограничения на сексуалността изглежда като повече свобода, но води до неспособност за привързване и създаване на връзки и по този начин до разпад на носещи социални структури. Днес изглежда напълно възможно този ужас да се стовари върху нас и след по-малко от век.

Габриеле Кубе, Германия, автор на 11 книги, между които «Джендър революцията – релативизъм в действие", и "Глобалната сексуална революция"

 

Нашата християнска и православна култура изключва тази дивотия. .... Това е тежък удар за семейните, християнските и морални ценности на нашето общество. Ние трябва да спрем тези неолиберални неща.... Този неолиберализъм ще направи от Европа един разграден двор!
Може би се счита, че това е част от по-голямата европейска солидарност. Но се оказа, че евроценностите не винаги се покриват с християнските.
Не сме длъжни да приемем тази конвенция и ако не я приемем, това не значи, че не сме европейска страна.
Георги Марков, юрист, депутат, 03. 01. 2018, Епицентър

 

Конвенцията е наднационално законодателство, което има върховенство спрямо националното законодателство. Ратифицираме ли я, всичко в противовес на конвенцията трябва да бъде съобразено с нея. Лъжете безогледно и продавате бъдещето на България за жълти стотинки и високи постове в европейски институции. Словакия, Хърватия, Чехия, Унгария, Латвия, Литва - общо 11 членки на ЕС, които не са приели тази конвенция по-малко европейци ли са? Няма никаква причина да приемаме тази конвенция, никой не ни задължава!

Александър Урумов, 03. 01. 2017 г.

 

Позор за това правителство !...... Опозицията да обяви, че когато дойде на власт, ще отмени позорното решение и ще анулира всички негови последици.

Васил Василев, 03. 01. 2018 г. Фейсбук

 

От името на "невежите лъжци" искам да припомня, че "пол" е биологично детерминирана характристика на индивида ( фабрично така сме направени :) ) и за Ваше сведение тази детерминанта е в основата на живота. Полът е норма, а не е наименование за различни медицински или социални отклонения. Не е и модерна ролева игра и извратено забавление, което да регламентирате нормативно.

Като "неразбиращ", искрено се вълнувам от перспективата синът ми да бъде просветен в училище за дебрите на възможните "нестереотипни роли" на пола на баща му... Наистина ли не разбирате, че отваряте вратата на узаконената лудост. Вярвате ли убедено, че поведенческите отклонения на възрастните (което е техен избор и лично решение за живота им), трябва да бъдат наложени като образователна норма на децата?

Освен моралните измерения на решението, то ще има и стратегически политически последствия, защото дава на антиевропейската пропагандна машина аргументи срещу които няма разумни доводи. Това е политически безотговорно!

Петър Москов, 03.01.2018 г. , OffNews

 

Тезата, че така се защитават права на човека, не е нищо повече от един негоден камуфлаж. Тогава? Под чий натиск и за чий интерес българското правителство се ангажира в маневрата за ратификация на Истанбулската конвенция? И не си ли дава сметка, че с подобни действия услужва на сили, които по същество се борят срещу укрепването на ЕС като общност със своя историческа традиция, свой идентитет и свое място в съвременния свят?

Владимир Костов, 04. 01. 2018 г.

 

Истанбулската конвенция е маркер - кой къде стои в политическия мейнстрийм и какви са му убежденията. Обикновено онези, които я подкрепят, нямат убеждения, а принадлежат към политическия менистрийм и внимават за него. Пределно ясно им е, че това е тест, а не някаква невзрачна декларация против насилието над жени.

Хубавото е, че хората все още проявяват здрав, човешки инстинкт, независимо какво мислят за него умните и красивите, и много бързо разбраха за какво става дума. Следващите опити на враговете на тяхната човечност е да приспят този инстинкт. Да ги накарат да забравят, че са хора под претекст, че могат да избират да са животни, растения, таблети, табуретки - въобще да влязат в социални и предметни роли, освобождавайки се от човешката си идентичност и "оковите" на Божия образ, по който са създадени.

Явор Дачков, 04. 01. 2018 г.

Лобистите за третия пол са същите, които искат намаляване на възрастта за секс с деца.... Ние сме пълноправен и равноправен член на ЕС и трябва да отстояваме своите традиции и ценности.

Ангел Джамбазки, 04. 01. 2018 г. Телевизия Би Ай Ти


Докато не ми покажат половите органи на третия пол, ще смятам, че не съществува......Натрапчивото желание на някои политици да регулират сфери, които са лични и дълбоко интимни, води до тежки обърквации. ..... Опасението, че така се отваря вратата за бъдещи поразии е основателно. Защото ще тръгнат едни директиви за образованието - как да преподаваме на децата тия джендър-мендър купешки думи и социални роли, как да ги третираме в законите, как да разграничаваме всичките видове отклонения от нормата - защото не е работа на държавата да описва видовете травестити и съответните им тоалетни, как да ги наричаме, за да е политически коректно и т.н.

Емил Кошлуков, 04. 01. 2018 г.

 

Случаят с Истанбулската конвенция ни показва, че нашето общество, пък и европейското, е стигнало до ръба на обезумяването и полудяването. Във всички основни религии се отрича като кощунствено, като противоестествено и противобожие еднополовостта и хомосексуализмът................. Ако работата е тези министри да се подмажат на американски организации, главно на „Сорос”, защото тези разрушителни, подривни процеси тръгват, както добре знаем, от Сорос и подобни формации, това е друго, те могат да се подмажат и без да налагат такива колосални поражения на нашата държава.

Ние възразяваме срещу това в детските градини и в училище да се обяснява на децата, да се зомбира съзнанието им и то да бъде подривано и обърквано с приказки за третия пол, какъвто няма, за джендъра, тази измислена и доста цинична дума, за "социалния пол". Всичко това са не само глупости, а дори престъпления!

Тази конвенция отваря вратата към Ада, от него следват гигантски, непоправими изкривявания в съзнанията на децата ни

Иван Гранитски, издател, 05. 01.2018 г.

 

Вероятно отново става дума преди всичко за пари. Специални фондове ще потекат към специални НПО-та в изпълнение заръките на конвенцията. Големи суми ще сменят притежателите си, или пък ще се върнат при притежателите си чисти и невинни. Но защо по този идиотски начин, защо чрез ровичкане в човешката ДНК? Свършиха ли прилепите и червеношийките?

Струва ми се, че ставаме свидетели на две самоубийства. Първото е на самия ЕС, който с всяка своя глупост подарява на противниците си аргументи в критиката срещу него. Второто самоубийство е на ГЕРБ, който е на власт единствено защото е успял да убеди някого, че изразява точно тези ценности, които конвенции като Истанбулската целенасочено рушат.

Ама някакъв мъж се чувствал жена! То и много луди се мислят за Наполеон, но не спират да ги лекуват.

Иван Стамболов– Сула, В–к «Сега»

 

«Третият пол е терористична атака срещу живота, защото той не може да роди деца. А следователно и бъдеще».

Албена Шавел, цитирана от Снежана Миланова, 05.01.2017

 

Това, че не се споменава понятието “трети пол” заблуждава част от спорещите, които подценяват джендър доктрината, чийто основен лозунг е: “Моят пол е мой избор”.
“Социален пол” е социален избор, оттук всеки опит да се опровергае дори и словесно, както е записано в конвенцията, ще се трактува като дискриминация, а оттук – подлежи на наказание всеки, дръзнал да постави под съмнение избора ви на пол. Предлогът на конвенцията е защитата на жените от насилие, но целта е насилието над християнския мироглед и над всички традиционно мислещи европейци.

Няма нужда от превръщането на “социалния пол” в норма, което би имало гибелни последствия, защото националното законодателство във всички сфери ще трябва да се съобразява с това безобразие и да преформатира/обезобрази насилствено обществото под страх от наказание, а това е терор, джендър терор.

Доцент д–р Дарина Григорова, 05. 01. 2018 г.

 

Теорията за размиване на европейските общества и държави вече е в етап на изпълнение, а ислямизацията – ужасяваща реалност в някои западни страни. Когато преди няколко години писахме– «Нека осъзнаем новите пътища, защото старите са негодни. Бие 12–ия час на нашата съдба. Животът дава ултиматум. Да бъдем или да не бъдем.», едва ли сме очаквали, че събитията ще ни връхлетят много по–бързо. Защо точно в този момент искат да ратифицираме тази конвенция? Освен да отклони вниманито от други, по–съществени проблеми, това има за цел да ни подготви за нещо много по–страшно и непосредствено, да улесни включително нашествието на мигрантите и да моделира децата още в ранна училишна възраст.

Питайте застъпниците, къде бяха и не протестираха, когато в Саудитска Арабия убиваха жени с камъни, когато мигранти изнасилваха хиляди жени в Европа, когато убиваха жени и деца в Турски Кюрдистан и в Сирия!

Депутатите, преди да гласуват тази безумна конвенция да прочетат мъдрите слова на Владимир Зарев: „Винаги съм казвал, че това, което може да изведе българският народ от блатото е неговата съпротива”. Дано да е прав и това да се случи, ако посегнат и на децата ни.

Симеон Николов, 05.01.2018 г. Фейсбук и Поглед инфо

 

Иначе „оръжието ЛГБТИ” е ефикасна форма за депопулация, за преоцветяване чрез афро- и ислямоарабизиране на Европа.Своята еволюция претърпя и МВнР. След инцидент/и на чужда вербовка през 1986-88 г. тогавашния шеф на „Кадри” Иван Митев отстрани 7-те известни му хомосексуали от МВнР. Професори от ЮЗУ и УНСС спорят сега дали след 1990 г. сме имали 4 или 5 външни министри гейове или бисексуали. Н. Младенов постави рекорд с изпращането на 1 лесбийка и 6 хомо- и/ли би-, главно в католически държави, които тогава не бяха „ЛГБТИ-дружелюбни”. Въпреки, че транс- и интерсексуалите бяха игнорирани, но може би в бъдеще и те ще се сдобият с квоти ?

Посланик д–р Огнян Гърков, 05.01.2018 г.

 

Онова странно писание, наречено „Истанбулска конвенция“, което за пореден път предпостави разединението и противопоставянето в и без това драматично отчужденото от самото себе си българско общество..... за съжаление, се възпроизвежда и представата, че като копираме чужди политически и идеологически модели, ние изведнъж ще се превърнем в част от модерния свят, каквото и да означава това в една или друга историческа ситуация. Иначе казано, ние непрекъснато си въобразяваме, че правим „цивилизационни избори“, зад които всъщност срамежливо се прикрива българският отказ да мислим самите себе си чрез нашите собствено български субектни основания, чрез непоколебимо, макар и несъзнавано, възпроизвеждащите се наши фундаментални фактори за собствено българската идентичност...... С други думи, за да я има България в бъдеще и някои от следващите поколения българи да успеят да счупят със самочувствие оковите на традиционното ни малодушие, комплекс за малоценност и омерзителната българска цивилизационна раздвоеност, още сега, ние, все още живите духом, трябва да сложим началото днес. Защото утре може и да се окаже късно!…

Проф. Людмил Георгиев, 05.01.2018 г.

 

Справка показва, че са правени консултации с девет организации, от които  поне шест са основно ангажирани да застъпват интересите на ЛГБТ общността. Няма нищо лошо да има представители и на тези групи, но те ли представляват обществото ни? Защо не е водена и дискусия с Българската православна църква, с другите христянски деноминации, с представители на мюсолманското и юдейското вероизповедания? А представители на родителски организации? Българския лекарски съюз? Съюза на учителите?.......Защо министър Захариева прави това?

Доц. д-р Марин Генчев, дмн, 06 01 2018, Гласове

 

На какво основание министър Екатерина Захариева е подписала Истанбулската конвенция?........ Пуснах едно търсене и не намерих нищо. Тогава ме полазиха тръпки - възможно ли е да има стенограма, да има точка в нея, а да няма официално решение подписано от министър-председателя и заведено в системата?......Нито едно от тях няма отношение по казуса “Истанбулска конвенция”.

Захари Стефанов, читател на «Гласове», 06.01.2018

 

Отказът на институциите да отворят за обществеността процеса на подготовка за присъединяването на България към международни договори е великолепен пример за водене на населението за носа.

Лицата с нетрадиционна сексуална ориентация не могат да бъдат обособявани в някаква особена социална група, още по-малко да се приравняват в техните права и задължения към лица от двата пола. Те са част от обществото и на тях им се дължи същата защита, каквато получават останалите негови членове. Обратното събужда основателни опасения, че Истанбулската конвенция легализира някакъв трети пол.

В международното право на договорите интерпретативните декларации нямат абсолютна правна сила и са непротивопоставими на самия международен договор. Още повече, че самата Истанбулска конвенция задължава държавите-членки да внесат конституционни и законови промени, с оглед осигуряване точното изпълнение на конвенционналните норми. Така, че единствената сигурна защита на конституционния ред в РБ против нормите на Истанбулската конвенция, е тя да не бъде ратифицирана. Тази конвенция не е част от правото на ЕС и нейното ратифициране не е юридически задължително за България. Надеждите на Интерпретативните декларации са илюзорни и показват непознаване на международното договорно право. Или нещо още по-лошо – опит за използване липсата на професионални познания на обществото, за да се заобиколи чрез интерпретативна декларация, явното обществено несъгласие.

Владимир Шейтанов, юрист, 06. 01. 2018 г.

 

Ако полът е въпрос на социален избор, край на женския професионален спорт. Всички медали ще отиват в мъжете , които са се възпитали или осъзнали като жени. Да се надяваме, че поне художествената гинастика ще остане.........Просто искам да напомня на уважаемите депутати, че сега те  подписват празен чек, който утре ще плати суверена.......Според мен «социалният пол» е преди всичко политически проект на милиардерите. Ако не беше, щеше да си остане в кабинетите на психолозите.

Валери Найденов, 08.01.2018 г. «24 часа»

 

Приемем ли термина “социален пол” като доброволен избор на индивида, това означава, че ще се третира като дискриминация, а това ще води и до наказание за всеки, дръзнал да го постави под съмнение. Фактически това е джендър-терор - или ме приемаш такъв, какъвто аз се виждам, или ще те съдя! Терор на едно малцинство над мнозинството.

Има две базисни неща, които българинът никога няма да допусне – да посегнат на земята му и да бръкнат под юргана му!

Определението, че полът е „социална роля“ взривява не само представите ни за човешкия род във вида, сътворен от Създателя, но и води след себе си последици, за които като общество не сме готови. .......Фактически това е опит за извращаване на човешкия образ.

Разбирате ли как Брюксел зачерква Създателя и вместо него ни нарежда да приемем, че един мъж може да е жена и обратно, защото те така са решили? Това е абсурдно! Това е Дяволът.

Валерия Велева, 09. 01.2018, Епицентър

 

В кипежа на всеобщото джендърдисване и джендърдясване покрай Истанбулската конвенция, посред баталиите между джендърфили, джендърфоби и джендърманиаци, един колега ме попита по телефона: Ти акредитира ли се за европредседателството?

О, тъмен балкански субект! О, неграмотнико смотан! О, тип безпросветен! О, загубеняк антиевропейски! Кога ще се цивилизоваш, бе, цървул назадничав! Хората му дали демократично право на избор, на самоопределение, на самоидентификация, той се чуди, той се колебае, моля ви! К`во се чудиш! Мисли изпреварващо! Бъди иновативен! Бъди креативен! Пиши “пол № 215”!

Сега е моментът! Европредседателството е твоят шанс, твоят звезден миг, твоят триумф! Най-сетне ще бъдеш забелязан! Ще бъдеш оценен! Няма да влачиш жалкото съществуване на един прост хетеросексуален български мъж! Няма да оцеляваш – ще успяваш! Ще бъдеш най-успешният измежду успешните! Защото ще бъдеш уникален, неповторим, изненадващ, шеметен! Ще бъдеш скритото бижу на българското европредседателство! Едно сладко бижунце!

Велислава Дърева, 11.01.2018 г.

 

Става дума за жените - нали така твърдят защитниците на Конвенцията. В света вече живеят над 7 милиарда души. Около 3,5 милиарда от тях са жени. Максимум милиард от тези жени живеят в Америка, Европа, Австралия - в кътчетата, където правата им са защитени. Всички останали /в Африка, Арабия, Пакистан, Мадагаскар и т.н./ могат с основание да претендират за бежански статус "молби за убежище, основани на пола". И, да речем, те го правят. В Европа идват 2,5 милиарда бежанКи...... те ще поискат да се съберат със "семействата си". Трябва да ги съберем с останалите 2-3 милиарда Чували ли сте нещо по-налудно като концепция /конвенция/? Всъщност, Истанбулската конвенция е напълно смахната. Подозирам, че не е случайно.

Снежана Миланова, 12. 01.2018

 

А Чл.12 т.1 не Ви ли притеснява, че вкарва обратно през задната врата зверския комунизъм за равенство, без оглед особената роля на жената? Унищожаване на стереотипни роли...обичаи, традиции...
Никъде не не говори за равноправие, а за овластяване..защо? Има коректни термини, които обаче са заобиколени уж случайно...

Чл.78 т.1 не допуска никакви резерви по отношение на Конвенцията!!! Защо? Това да не е Библията, че да не може да бъде променяно?!?? Чрез тази Конвенция се вкарва тоталитаризъм от комунистически вид.

Силвестър Янакиев, 12. 01 2018 г.

 

За правото да „определяш” пола си разсъждавам, като за правото си да определяш дали си Наполеон, или рептил от Алфа Кентавър. Проблемът не е в това, че се узаконяват права на вярвания, а че се узаконяват задължения да бъдат зачитани НЕ правата, а самите вярвания.

Димитър Гетов, 13 01 2018

 

"Ще приемем ли лъжицата катран в меда? Това е все едно да вкараме във "Война и мир" порно сцени или да заразим здрав човек с вируса на СПИН".

Велислава Дърева, 13. 01. 2018 г.

 

Какво означава този екшън? Брюксел ли ще живее нашия живот в София? Ние живеем в България и ние ще решаваме как да живеем, какви политики да прилагаме, какви закони и конвенции да подписваме. Господата в Брюксел сме изпратили с доверие и мандат. Мандатът им изтича, а доерието им е под минимума. След броени месеци за Брюксел ще заминат нови евродепутати, които няма да са подвластни на интерес и капитал, а на идеи...

Жоржета Пехливанова, дипломат, 13.01.2018 г.

 

Имам усещането, че се манипулира един ужасяващ сценарий  ( медиаторски, политически и психотронно) как по- бързо да се унищожи първо семействеността, като основна градивна клетка,после държавността, като съдържание на идентичност и накрая тотално оскотяване на човеците.Нещо като ЧОВЕКОВЪДСТВО ! Ako и сега не намерим воля да се противопоставим, значи просто сме ГОИ, БЕЗХАБЕРНИ !

Яни Кирков, Фейсбук

 

В по-предишните времена, един студент по право се върнал за ваканцията при родителите си на село. Майка му изпекла за вечеря две пилета и ги поднесла на масата, а студентът - за да се покаже колко е учен - казал на родителите си: Искате ли да докажа, че тези пилета не са две, а три? Ето, това пиле е номер едно, а другото е номер две, а едно плюс две е три! Баща му отговорил: Едното пиле е за мен, второто - за майка ти, а третото е за теб.

Така и Съветът на Европа ни обяснява за Истанбулската конвенция - женски пол е едно, мъжки - две, а социален пол не е три, защото "не е пол, а джендър".

Посланик Петър Воденски, 13. 01.2018 г. Фейсбук

Някой иска ли ОЩЕ България да е европейска държава? Аз НЕ искам, благодаря!

П.П. Вярвал съм в необходимостта от промяна (10 ноември), вярвал съм, че при новите геополитически дадености опцията ни не е САЩ, а Европа; работил съм убедено за влизането в ЕС – което в нашия случай минаваше през НАТО и имам отличия за работата си – от представители на Министерския съвет – плакет за влизането в НАТО и Грамота за влизането в ЕС, но НЕ съм работил за това да признаваме някакви измишльотини като трети пол или еднополови бракове!!!

Петър Воденски, 03. 01. 2018 г. Поглед.инфо

 

„Ще бъде голяма грешка утре или вдруги ден парламентът да се събере и депутатите да натиснат копчетата под натиск, или заради обещания, заради знания или незнания, заради криворазбрани някакви страсти или пък заради лични очаквания - ние да ратифираме конвенциата и след това да почнем да се караме каквот точно сме ратифицирали”............ Истанбулската конвенция фактически защитава правата на всички с психополови различия, което се крие от нашето общество. Това в крайна сметка ще доведе до съществени изменения на българското законодателство и ще предизвика и промяна в Конституцията. „Да твърдиш, че тази група от обществото, които имат такива особености като различно социално развитие, че не са защитени от тази Конвенция, това е или неграмотност, или липса на прочит на Конвенцияата или страх да излезеш пред българсското общество и да кажеш, че тази Конвенция защитава и тази част от нашето общество” ............. "глупост" са внушенията, които се правят от наши министри, че ратификацията на Конвенцията няма да доведе до промяна на основния закон в България.

Маргарита Попова, бивш вицепрезидент, 14.01.2018

 

Българското общество няма да приеме тази норма. Традиционно и нравствено ние сме по-уравновесени от либералите в Западна Европа и САЩ. Защото третия пол или „социалния пол”, както е въведен в Истанбулската конвенция, го няма и в народните песни, в нашия традиционен бит и нрави....

Значи Бойко си има началници пред които се огъва, а тя е мъжко момече и постава националните приоритети пред наложените отвън...... Ние може да сме най-бедни, да ни обвиняват, че сме най-корумпирани, но в нравствено отношение сме по-извисени от тях............Така че, нека да не ни учат на морал. И да не ни размахват пръст. А пък депутатите трябва да се съобразят с традициите и нравите на своя народ – както Нинова казва, да поставят националните теми над европейските. Защото българските депутати са избирани тук и ще продължат да бъдат избирани от този народ. Те няма да бъдат назначавани, както Кунева, отвън. Народните представители ги избира народът, няма да ги назначава Европейската комисия или Съветът на Европа.

Академик Георги Марков, 14. 01. 2018 г.

 

Първо, налага ни се чужд дневен ред, който не издържа на етикета „европейски“, а само го употребява. Второ, тази либерална намеса в живота на семейството е прекалена. Как се доказва психологическо или икономически насилие? Трето, има си законодателство по въпроса и няма нужда да се изгражда паралелна мрежа около него, която да го прави още по-неясно, а така и по-употребяемо. Четвърто, у нас има действащи неправителствени организации, центрове за настаняване, кризисни центрове, безплатни консултации за жени.....

Щом има толкова много неясноти и толкова много напрежение около този документ, най-разумният подход е да го оставим да отлежи няколко години.

По много грозен начин се използва Европейският съюз в прокарването на документ на друга организация, каквато е Съветът на Европа. Със европейските институции в случая се злоупотребява от лобистки позиции. Това не е дневният ред нито на страните членки на Европейският съюз, нито е неотложен приоритет на  България.

Този либерален универсализъм изнасилва демокрацията и е реалният гробокопач на Европейския съюз като добър, полезен и партньорски проект от който имаме нужда

Д–р Калоян Методиев, 14.01.2018 г., Епицентър

 

Джендъризмът е по-зло и от фашизма и от тоталитарния комунизъм взети заедно, въпреки че засега действа с "мека сила".

Днес международните организации като ООН и ЕС и фондациите, разполагащи с милиарди, сами осъществяват подривна дейност и насилват света.

Петко Симеонов, 14.01.2018  г.


Да извадиш отпред в защита на Конвенцията министърката с най-нисък рейтинг – Цецка Цачева, загубила катастрофално изборите за президент, неусяла да влезе дори в парламента, е чиста кауза пердута! Да сложиш до нея външната министърка Захариева, на която обществото се смее, защото откровено говори неистини, е още по-недалновидно. Да подредиш до тях и председателят на парламента Цвета Караянчева, която трябва да стои на пиедестал, е глупав пи-ар. И за капак да туриш и евродепутатът Ева Майдел, която се е загрижила за политическото бъдеще на Сергей Станишев, е откровено политическо харакири.

Аргументите против конвенцията не са „заиграване с дребни популистки неща“, както твърди Екатерина Захариева, а призив за казване на истината пред българското общество. А пък политиците да се изправят пред своята съвест и пред избирателите си и да решават. Да мислят и за последиците от всичко това, което ще ни сервират!

Валерия Велева, 14.01. 2018 г. Епицентър

 

Стои заека на пънче и пише. Минава покрай него лисицата и го пита: - Какво пишеш, зайо? - Дипломна работа. - За какво? - За това как зайците ядат лисици. - Че къде си виждал такова нещо? - Ела с мен и ще ти покажа...
След известно време заека пак седи и пише нещо. Минава вълкът.- Какво пишеш, дългоухи? - Дипломна работа за това как зайците изяждат вълците.- Ти да не си откачил? - Ела с мен и ще ти покажа...
Следваща картина: заекът пише, идва мечката. - Какво пишеш? - Дипломна работа за това как зайците изяждат мечките. - Къде си видял такова нещо? - Ела с мен и ще ти покажа...
Последна картина: пещера, планина от лисичи, вълчи и мечи кости. В средата, огризвайки кокалче, лежи огромен лъв.

ПОУКА: Важна е не темата на Дипломната работа, а кой ти е научен ръководител.

Ваня Христова, Фейсбук

Ха сега сетете се, кой стои зад дипломната работа наречена Истамбулска конвенция, за ролята на научния ръководител иде реч!!!!

Снежана Миланова, 13.01.2018 г.